Ivan Lalić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Dramaturg i osnivač Mikser festivala Ivan Lalić opisao je svoj povratak sa zimovanja iz Bosne i Hercegovine u Srbiju kao slučaj Kafkinog junaka Jozefa K. zbog problema sa PCR testovima. Naime, Lalić je zbog gužva na srpsko-bosanskoj granici produžio kroz Hrvatsku i u Srbiju ušao na srpsko-hrvatskoj granici. Tu je nastao poblem, pošto mu je tražen PCR test za ulazak u zemlju. Ne pomaže ni činjenica da je vakcinisan.

„Jozef K, alijas Ivan Lalić je sinoć ušao u majčicu Srbiju na granicnom prelazu Batrovci. Sa svojom čergom se vratio sa Jahorine“ ovako na Ivan Lalić na svom Fejsbuk profilu počinje priča o svemu što mu se dešavalo na povratku sa zimovanja.

„U Bosni je bila gužva na prelazima zbog Sretenja, te sam presekao malo Hrvatske i došao do Batrovca. Nigde nikog, ali srpski graničar mi trazi PCR test. Kažem mi smo iz Bosne, u Hrvatskoj smo 30 minuta, nisam dotakao cipelom tlo lijepe naše, graničar mi ćutke vrati pasoš, bez papira, bez objašnjenja. Računam sve cool. Ali avaj“ piše Lalić.

Međutim, sutradan, Laliće je dočekalo iznenađenje kada im je policija zakucala na vrata da ih obaveti da moraju ili da se testiraju ili da idu u izolaciju.

Jozef K, alijas Ivan Lalic je sinoć ušao u majčicu Srbiju na granicnom prelazu Batrovci. Sa svojom čergom se vratio sa…

Posted by Ivan Lalić on Wednesday, February 17, 2021

„Ujutru kreće rolerkoster obaveza, u akciji sam van kancelarije, kad me zove ekipa iz kancelarije da Maju i mene traži policija. Zove Lea sa Vračara, isto. Kako, zašto, nemam pojma. Mora izolacija ili PCR test, koji košta 9.000 dinara. A znate koliko nas ima. Ako se mrdnem sa gajbe – krivično delo. Iako sam vakcinisan i imam potvrdu. Pokušavam da objasnim, tranzit, nije fer, razni telefoni na koje se niko ne javlja, najzad dobijam Batrovce i tip mi kaže: ‘J..i ga druže, trebalo je da  sacekas u Bosni.’ I eto sutra odosmo da uradimo test. I istovarimo gomilu keša. Osećam se ko reketirani, vakcinisani moron. Morao sam ovu muku da izbacim iz sebe. Vaš Jozef K“ završava Lalić svoju ispovest o situaciji u koj se osećao kao lik iz Kafkinog romana.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram