Zlatibor Lončar Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC/

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da epidemiološka situacija jeste bolja, ali da je njihova obaveza da ne daju ljudima lažnu nadu ili da se opuštamo, jer dnevno od korone umire više od pedesetoro ljudi.

„Mi o koroni ne znamo dovoljno, ne možemo da predvidimo u kom će pravcu da ide i moramo da se skoncentrišemo na one stvari koje su nam poznate. Mi ništa protiv punih stadiona nemamo, punih restorana i koncertnih dvorana. Samo da to bude bezbedno, ili osobe koje su se vakcinisale ili testirale“, rekao je Lončar ta RTS.

Napominje da je povećan broj vakcinisanih.

„Naša obaveza je da se poveća obim vakcinacije, to je suština svega. Niko nije doneo odluku sa propusnicama, jer su ljudi videli da se povećao broj vakcinisanih“, ističe Lončar.

Znaju, dodaje, koje su stvari koje pomažu, vakcinacija i propusnice. To je ono što stvara bezbednost.

„O uvođenju kovid propusnica od 24 sata, razgovaraćemo na Kriznom štabu. Ne radi se o kovid propusnicama, nego o tome da želimo bezbednu atmosferu za sve“, napominje Lončar.

Za pet meseci nešto manje od 9 odsto onih koji su preminuli su bili vakcinisani

Lončar navodi da je, prema preliminarnim rezultatima, za prethodnih pet meseci nešto manje od 9 odsto onih koji su preminuli, a bili su vakcinsani.

„To su oni koji su primili jednu dozu, ili drugu dozu, pa su se razboleli posle dva, tri dana, a uglavnom se radi o ljudima koji su imali niz drugih oboljenja“, rekao je Lončar.

BONUS VIDEO: Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Emina Milošević objašnjava zašto korona-vakcine primamo više od jednom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar