Novine "Nova" od četvrtka pišu kako je vlast na skandalozan način pokušala da poveže opoziciju sa klanom Veljka Belivuka.

List piše kako je poslanik SNS Nebojša Bakarec optužio „levi sektor“ opozicije da ima gazde u Briselu, a da im je u Srbiji, kako kaže, šef ubica i koljač Veljko Belivuk.

Pod naslovom „Od januara veći porez na imovinu do pet odsto“ novine objavljuju da gradska vlast sprema neprijatno iznenađenje za stanovnike glavnog grada pošto bi uvećanje ovih taksi trebalo da bude usvojeno na sednici Skupštine grada 25. oktobra.

U priči „Odbili da pošalju devojčicu na operaciju, sada je u kolicima“ Dušan Milošević, otac osmogodišnje Sonje, objašnjava za „Novu“ zašto je tužio Institut za ortopediju „Banjica“.

„Lekari nisu dali zeleno svetlo za odlazak na intervenciju u inostranstvu o trošku RFZO, iako joj je usled teškog autoimunog oboljenja dijagnostikovano 100 stepeni krive kičme“, navodi Dušan Milošević.

List prenosi i detalje sa suđenje na kom je svoju odbranu iznosio drugi čovek klana Veljka Belivuka: „Miljković tvrdi da mu je Vulin tražio da nađe štek u Ritopeku“.

„Kad počneš da hapsiš premijera i ministre, ostali sami padaju“, naslov je priče koju „Nova“ donosi iz Rumunije o tome kako su se naši susedi izborili sa korupcijom.

„Rumunija je već 15 godina u Evropskoj uniji, a aspekt u kojem su naše komšije najviše napredovale i istakle se nesumnjivo je borba protiv korupcije. Nacionalna agencija za borbu protiv korupcije (DNA) postoji već 20 godina, njihov put je bio težak i trnovit, a mogu se pohvaliti hapšenjem više od 100 članova parlamenta, 400 gradonačelnika, 800 direktora javnih ustanova, 1.000 policajaca, 160 sudija i tužilaca“, objavljuje list.

Pod naslovom „Bila Marina, postala Frida, a piše kao zmaj“ list objavljuje intervju sa pesnikinjom Fridom Šarar.

List analizira zašto su košarkaši crno-belih ponovo izgubili „dobijenu“ utakmicu u Evroligi: „Partizanu fali igrač koji zna da stavi tačku na pobedu“.

Pronađite svoj primerak novina “Nova”.

***

BONUS VIDEO – Žestoka svađa Nataše Jovanović i Marinike Tepić u Skupštini Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar