Foto: Printscreen/YouTube

Mlada vedeta Srpske napredne stranke Lav Grigorije Pajkić upisao se u listu naprednjaka koji posprdno i sa mržnjom govore o listu Danas i to povodom tekstova odnosno kolumni koje su ovih dana bile posvećene temi Jasenovca, navodi taj list.

Mladi Pajkić je na svom Instagram nalogu podelio poziv redakcije Danasa mladima da se prijave u njihovu školu novinarstva, ilustrujući fotografijom iz filma Dara iz Jasenovca na kojoj su ustaše. Ispod su označene redakcije Danasa, N1 i Nove, uz propratni tekst „Stavovi kolumnista Danasa po pitanju zabrane našem predsedniku da poseti Jasenovac motivisali su me da polaznicima njihove škole oslikam kako će izgledati jedno prosečno predavanje…“

Na pitanje koji su to stavovi novinara Danasa koji su ga naveli na ovakvu reakciju, Lav Pajkić je odgovorio kontrapitanjem: “Zar nije očigledno?” ne želeći dalje da obrazloži svoj stav.

Marko Oljača iz udruženja Koraci kaže da na izjave Lava Pajkića niko ne bi reagovao, da su okolnosti drugačije.

„Kako vlast počiva na prljavoj propagadni, onda i postupci Lava P. zaslužuju osvrt, jer SNS mašinerija već neko vreme ulaže resurse u njega, pa je govotovo izvesno da će ubrzo postati trovač javnog prostora u rangu Sarape i Marića. Danas je jedan od medija koji im bode oči zbog svoje uređivačke politike, a i čitaoci Danasa ne podležu propagandi. Razne vlasti na razne načine Danas čereče od samog osnivanja, dakle sve je očekivano i već viđeno“, ističe Oljača. On dodaje da jedino ne shvata kako vlastima nije jasno da takva reakcija samo podstiče tvrdoglavost i spremnost da se istraje.

Ceo tekst pročitajte na sajtu Danasa.

BONUS VIDEO: Ana Brnabić o odluci Hrvatske da zabrani Vučiću da poseti Jasenovac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare