Srbi koji protestuju zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića i dalje su na barikadama. Sever Kosmeta blokiran je i od strane kosovske policije, a preko prelaza Brnjak i Jarinje ne može se ni peške. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe na severu Kosova i Metohije da budu staloženi i mirni i da ne nasedaju na provokacije. Škole na severu Kosmeta danas neće raditi.

Sever Kosova i Metohije i dalje je blokiran što od strane građana, što od strane policije. Srbi protestuju zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića, prenosi RTS.

Kosovska policija zabranila je prolaz i vozilima i pešacima na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak. Pripadnici Rosu upali su pod punim naoružanjem i s blindiranim vozilima, u objekat velike brane na jezeru Gazivode. Oni su radnika kojeg su zatekli isterali sa objekta i poskidali i isekli srpske zastave koje se tamo nalaze.

V. K, radnik na brani Gazivode, rekao je da su uperili puške u njega, ispitivali ga, iscepali zastavu, a onda ga oterali.

PROČITAJTE JOŠ

Nešto posle 21 čas čule su se rafalna paljba i detonacija u Rudaru kod Zvečana, javlja naš izveštač iz Rudara. Ne zna se ko je pucao.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je formiran Krizni štab koji će redovno izveštavati o situaciji na terenu. Osnovne i srednje škole na severu Kosmeta od danas neće raditi.

Zbog dešavanja na Kosovu i Metohiji održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

Nakon sednice Saveta predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe na severu Kosova i Metohije da budu staloženi i mirni i da ne nasedaju na provokacije, kao i da poštuju Kfor i Euleks.

Predsednik kaže da su barikade izraz protesta zbog hapšenja ljudi i naglašava da ćemo učiniti sve da se sačuvaju mir i stabilnost.

BONUS VIDEO Barikade u mestu Rudare na severu Kosova i Metohije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare