Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Krizni štab za borbu protiv koronavirus predložio je nove mere protiv epidemije opasnog virusa, ali one neće biti saopštene javnosti nakon sastanka.

Kako nezvanično saznaje portal Nova.rs, Krizni štab je danas iza zatvorenih vrata razmatrao najnoviji presek situacije sa epidemijom koronavirusa. U skladu sa brojem novozaraženih i tendencijama epidemije kretale su se i njihove preporuke, koje sada razmatraju ne samo članovi Vlade, već i pravnici.

„Krizni štab sada treba da konkretizuje nove mere. Te mere moraju da se usklade sa pravnom regulativom i u skladu sa tim će biti primenjene“, kaže naš sagovornik. Neke od mera o kojima je medicinski deo Kriznog štaba raspravljao su i obavezan PCR test za sve koji dolaze u Srbiju, kao i obavezna mera karantina.

U skladu sa tim, kako je nezvanično najavljeno, tokom sutrašnjeg dana trebalo bi da bude doneta i saopštena odluka o novim merama.

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, potvrđeno 6.179 novih slučajeva, a preminulo je 65 osoba, dok je hospitalizovano ukupno 7.256 pacijenata, a na respiratorima je njih 252. Zato će se ponovo razmatrati da li su i kakve mere potrebne, pre svega, po pitanju dolaska naših građana iz inostranstva povodom predstojećih praznika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare