Kragujevac skejt park idejno resenje
Skejt park u Kragujevcu, idejno rešenje Foto:Grad Kragujevac

Skejtbording je olimpijska disciplina i u skladu sa tim, Kragujevac kao grad sporta, mora da uhvati korak sa vremenom i modernim sportovima - obrazložili su iz Gradske uprave, odluku da iz budžeta izdvoje 6,8 miliona dinara za izgradnju parka.

Gradski zvaničnici, dalje su dodali i da se nadaju da će novi sportski prostor, među kragujevačkom omladinom, iznedriti nekog olimpijca za naredne igre. Za izgradnju skejt parka, grad je iz budžeta opredelio šest miliona dinara za elemente i samu podlogu, kao i dodatnih 770.000 dinara za ogradu. Najavljeno je da će kompletni radovi na izgradnji, biti završeni za nekoliko meseci.

Kragujevac skejt park idejno resenje
Skejt park u Kragujevcu, prostor Foto:Grad Kragujevac

Novi poligon za skejtere, biće napravljen u Velikom parku, na prostoru između teniskih terena i Bokserskog kluba, gde se sada nalazi ‘‘betonska ledina‘‘, pojasnio je gradski većnik za sport Predrag Stevović. Prema njegovim rečima, prva faza radova je već započeta, a posao izrade 2D panelne ograde, kroz rezervisanu javnu nabavku, poveren je preduzeću ‘‘Šumadija d.o.o‘‘, gradskoj firmi koja zapošljava osobe sa invaliditetom.

Kragujevac skejt park idejno resenje
Skejt park u Kragujevcu, idejno rešenje Foto:Grad Kragujevac

On je rekao i da će za postavljane specijalne podloge i elemenata, biti raspisana nova nabavka, jer ‘‘Šumadija.d.o.o‘‘, ‘‘nema potrebne kapacitete za ovu namenu‘‘‘. Stevović je istakao da ovim parkom, ‘‘Kragujevac stavlja akcenat na izgradnju sportske infrastrkture‘‘, te da je to jedan od prioritetnih ciljeva gradonačelnika Nikole Dašića.

BONUS VIDEO: Dete skejter

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar