Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Novozaraženih koronavirusom je 259 u Kragujevcu, u poslednja 24 sata, rezultat je preseka do 20 časova koji je uradio kragujevački Institut za javno zdravlje.

Vanredna situacija u ovom gradu je na snazi pet i po meseci, od 27. juna, a donete mere i njihova primena nisu dovoljne pa je Kragujevac mesecima među četiri srpska grada sa najviše novoobolelih u apsolutnim ciframa, ali i u broju zaraženih na 100.000 stanovnika.

Kragujevački Krizni štab i Klinički centar Kragujevac osam i po meseci skrivaju od javnosti broj smrtnih ishoda od korone. I dalje se ne zna šta se dešava sa pacijentima i koliki je broj pacijenata u privremenoj kovid bolnici u hali Šumadija sajma u Kragujevcu.

Na području sedam opština Šumadijskog okruga je 372 novozaraženih osoba virusom kovid-19 u poslednja 24 časa, a broj testiranih osoba u Šumadiji koji su pozitivni na koronu je 35,73 odsto, podaci su Instituta za javno zdravlje Kragujevac, obrađeni do 20 časova.

Aranđelovac beleži 37 zaraženih u danu, Knić 27, što je veoma veliki broj za ovu malu šumadijsku opštinu. Knić još uvek nije uveo vanrednu situaciju iako su danima među srpskim opštinama sa najvećim brojem novozaraženih koronom, srazmerno broju stanovnika (13.000).Topola i Batočina imaju po 18, Lapovo osam inficiranih osoba i Rača pet.

Laboratorija „Kraguj“ u sastavu IZJZ koja radi testove PCR metodom i antigenski testovi iz domova zdravlja analizirali su ukupno 1.041 bris.

U kućnoj izolaciji je 7.142 osoba iz Šumadijskog okruga, najviše iz Kragujevca (6.391), Topole (173) i Knića (151), podaci su kragujevačkog IZJZ.

Klinički centar Kragujevac je hospitalizovao 261 pacijenata koji se leče od Kovida- 19, od kojih je 20 na uređajima za mehaničku ventilaciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar