Podeli
Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Privremena kovid bolnica u niškoj hali "Čair", koja ima 180 kreveta, ubrzano se puni i to pacijentima iz Beograda, saznaje agencija Beta od koordinatora te bolnice i pomoćnika direktora Kliničkog centra Niš Gorana Stanojevića.

“Pre nedelju dana u “Čairu” je bilo desetak pacijenata, a danas 104. Samo u toku minule noći i juče primili smo iz Beograda 55 pacijenata jer su u tom gradu bolnički kapaciteti ispunjeni”, rekao je Stanojević.

Povezane vesti:

Prema njegovim rečima, pacijenti koji su zbrinuti u “Čairu” uglavnom imaju laku kliničku sliku, ali ima i srednje teških pacijenata, tako da su 22 obolela sa kiseoničkom potporom zbog upale pluća.

Stanojević je rekao da očekuje manji broj pacijenata iz Beograda nakon što bude otvorena bolnica u Batajnici.

U kovid bolnicama u niškom Kliničkom centru hospitalizovana su 352 pacijenta, od kojih je 15 u veoma teškom stanju i priključeni su na respirator.

Prema izveštajima te zdravstvene ustanove, poslednjih nekoliko dana broj hospitalizovanih od korona virusa nije značajnije uvećan: juče je bilo 350 pacijenata, pre dva dana 347, a pre tri dana 333.

Vršilac dužnosti direktora niškog Kliničkog centra Zoran Perišić rekao je juče novinarima da je nešto manje od polovine pacijenata iz Niša, a ostali su iz drugih gradova u Srbiji.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar