Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovan još 7.061 novozaraženi koronavirusom, a preminulo je 14 osoba.

Testirano je 18.728 ljudi. Broj pacijenata na respiratorima je 30.

U Srbiji je juče evidentirano 7.265 novozaraženih, a preminulo je deset osoba.

Ukupno je bilo testirano 18.839 ljudi. Broj pacijenata na respiratorima bio je 34.

***
Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović izjavio je danas da će ako brojevi zaraženih korona virusom budu rasli, neke mere morati da budu vraćene, a da će odluka o tome kako će đaci krenuti školu biti doneta za sedam dana.

„Čitave porodice se vraćaju s odmora zaražene, normalno se kreću svi koji ne osećaju tegobe, a preporučene mere se nigde ne sprovode. Situacija je ozbiljna jer svakog dana imamo od 4.000 do preko 6.000 zaraženih“, rekao je Tiodorović i dodao da posebno zabrinjava porast broja preminulih.

***
U Ministarstvu prosvete za Nova.rs kažu da školska godina počinje regularno prvog septembra.

„Na sastanku Tima za škole koji je održan u utorak, 9. avgusta, ocenjeno je da trenutna epidemiološka situacija ukazuje da će školska godina početi 1. septembra. Međutim, do početka školske godine Tim za škole sastaće se još jednom kako bi razmotrio situaciju, a ministarstvo će o zaključcima informisati škole i proslediti im instrukcije o epidemiološkim merama koje će se primenjivati, koje će pripremiti Institut za javno zdravlje ‘Dr Milan Jovanović Batut’“, kažu za Nova.rs u nadležnom ministarstvu.

***

BONUS VIDEO – Razbijamo zablude o vakcinaciji – Nataša Bogunović: Kako teče lečenje vakcinisanih, a kako nevakcinisanih pacijenata

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare