Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji je evidentirano još 3.706 zaraženih koronavirusom, a preminulo je 39 osoba. Testirano je 13.974 osoba, a na respiratorima su 282 pacijenta.

***

Tokom jučarašnjeg dana u Srbiji je evidentirano još 3.304 zaraženih koronavirusom, a preminulo je 36 osoba. Testirano je 11.711 osoba, a na respiratorima su 292 pacijenta.

***

U Srbiju je danas dopremljen novi kontigen od 500.000 doza Sinofarm vakcine protiv koronavirusa. Kontingent su na beogradskom aerodromu Nikola Tesla dočekale premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasadorka Kine Čen Bo. Premijerka je navela da je iz Kine do sada Srbiji isporučeno 2,5 miliona doza vakcina.

***

Ako se nastavi ovakav trend vakcinacije, iz maksimuma drugog pika trećeg talasa zaraze virusom korona izlazimo za dva meseca, izjavio je jutros epidemiolog Predrag Kon u Jutarnjem programu RTS-a.

On je na pitanje da li se bliži vraćanje životu pre pandemije, rekao da Srbija nije u lošoj situaciji i da pokazatelji ukazuju na to da se pandemija smanjuje.

***

„Ja sam se vratio sa onog sveta, mene je sačuvao sam Bog. Sticaj okolnosti je hteo da preživim. Imao sam takve muke, istinski mislim da sam gledao u onaj svet. Ne umem rečima da objasnim šta sam ja sve sanjao i kako je to izgledalo dok se moj organizam borio da preživi“, tako, u razgovoru za Nova.rs, opisuje više od 40 dana borbe i korona pakla sa kojim se suočio predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar