U Srbiji je registrovano još 7.393 pozitivnih na koronavirus, a od posledica zaraze umrlo je 56 ljudi.

Testirano je 21.799  građana, a na respiratorima je 323 pacijenata.

***

U Srbiji je tokom jučarašnjeg dana registrovano još 7.804 pozitivnih na koronavirus, a od posledica zaraze umrlo je  54 ljudi.

Juče je testirano 22.316 građana, a na respiratorima je bilo 319 pacijenata.

***

Masovna vakcinacija u Srbiji protiv korone može da se očekuje krajem sledeće godine, najavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je navela da je borba protiv epidemije skupa i upozorila da su 96 odsto vakcina već kupile bogate zapadne zemlje.

***

U poslednja 24 časa je pet osoba preminulo na kovid odeljenjma čačanske bolnice, tri su iz Lučana i dve iz Čačka, saopštio je gradski Radni tim za praćenje koronavirusa.

***

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminula su dva pacijenta iz tog grada od posledica izazvanih koronavirusom, saopštio je Štab za vanredne situacije. Primljen je 21 novi pacijent, od kojih je 11 iz Novog Pazara, sedam iz Raške i po jedan iz Tutina, Leposavića i Kosovske Mitrovice.

***

Imunolog Srđa Janković izjavio je da će na sutrašnjoj sedici Kriznog štaba sigurno biti reči o povratku naših građana iz inostranstva za praznike, a najavio je i mogućnost njihovog testiranja prilikom ulaska u zemlju.

Na pitanje da li će biti PCR testova ili karantina za srpske državljane koji ulaze u zemlju iz inostranstva, on je odgovorio da ta mogućnost ostaje otvorena.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare