Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Od 941 kontrolisanog uzorka u Šumadiji virus je potvrđen kod 537 osoba, što je 57 odsto pozitivnih u odnosu na broj testiranih, pokazuju rezultati koji su u kragujevačkoj laboratoriji "Kraguj" obrađeni 1. decembra do 20 sati.

To su, do sada, apsolutno najveći brojevi zabeleženi u šumadijskim opštinama, a u poređenju sa jučerašnjim danom, kada je testiran približno isti broj građana, danas je proj pozitivnih veći za 98 novozaraženih.

Koronavirus potvrđen je u svim opštinama Šumadijskog okruga, a i dalje je najviše zaraženih u Kragujevcu, čak 390 (juče 347).

Među rezultatima koji su odskočili u odnosu na jučerašnji dan izdvaja se Topola, gde je kovid potvrđen kod 52 osobe, dok je juče u toj opštini bilo šest pozitivnih.

Zatim sledi Aranđelovac sa 44 novoinficiranih, Batočina sa 21, Lapovo ima 14 novopozitivnih, Rača 13, dok je u Kniiću virus registrovan kod tri osobe.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje u kragujevačkom Kliničkom centru hospitalizovana su 223 pacijenata sa potvrđenim koronavirusom, od kojih su 22 na respiratoru, dok je u nedelju sa lečenja otpušteno šest pacijenata.

U kućnoj izolaciji trenutno je 5.236 građana Šumadije, od kojih je skoro 4.500 samo u Kragujevcu.
Od početka pandemije u Šumadijskom okrugu je 10.574 pozitivnih, što je 3,52 odsto u odnosu na ukupan broj stanovnika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar