Kako je korona pokosila Kraljevo posle Aranđelovdana

Društvo 01. dec. 202007:58 > 08:5311 komentara
Podeli:
korona u kraljevu
Foto: printscreen/RTS1

U Kraljevu je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, ali je tokom vikenda bila nešto bolja. Prema rečima načelnika Infektivnog odeljenja, korona je ušla u porodice i da su bile rizične neke slave.

Zvanične brojke koje je saopštio kraljevački krizni štab kažu da je u novembru zaraza koronavirusom potvrđena kod 2.811 Kraljevčana, a preminula su 33 pacijenta, prenosi RTS.

Pročitajte još:

Epidemiolog i koordinator Kriznog štaba u Kraljevu prof. Radovan Čekanac kaže da su najveća žarišta trenutno u Kraljevu u porodicama, kao i da su bile rizične neke slave.

„Imali smo Aranđelovdan gde su nakon slave oba domaćina ispoljila simptome, a kada smo testirali sve kontakte koje su oni prijavili sa slave nakon četiri dana svi su oni bili pozitivni“, kaže Čekanac.

Navodi da se stanje u kraljevačkoj bolnici menja iz sata u sat, da je trenutno 68 hospitalozovanih, osmoro na intenzivnoj nezi.

U kraljevačkoj kovid bolnici kažu da slobodnih mesta ima, ali zabrinjava to što je sve teže obezbediti dovoljan broj medicinskog osoblja koji bi brinuo o pacijentima. Trenutno je više od 130 medicinskih radnika ili zaraženo ili je u izolaciji zbog kontakta sa obolelim.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar