Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Epidemiloška situacija u Novom Pazaru je nestabilna i tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti je bilo 147 pregleda, a od tog broja 77 pregleda urađeno je prvi put, saopštio je Krizni štab Novog Pazara na osnovu podataka koje je njima dostavio novopazarski zavod za javno zdravlje, opšta bolnica Novi Pazar i regionalni kovid centar.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje iz dana u dan raste broj testiranih pacijenata, pa su tokom jučerašnjeg dana urađena 72 serološka ( brza) testa, a kod  njih 19 je potvrđeno prisustvo virusa Covid 19. Takođe urađeno je  i 41 PCR test.

Prema tim podacima, tokom jučerašnjeg dana registrovano je još 16  pacijenata kod kojih je prisustvo virusa potvređeno putem PCR testova, sada je taj broj porastao na 1552 obolela pacijenta.

U respiratornoj jedinici bolnice Novi Pazar  nalazi se pet pacijenata koji su priključeni na respiratore, takođe se i na high flow aparatima nalazi  pet pacijenata.

Iz ove ustanove saopšteno je da je tokom jučerašnjeg dana bilo 11 novih prijema i da se na bolničkom lečenju nalazi ukupno 127 pacijenata, od toga 36  na infektivnom odeljenju, dok je najveći broj pacijenata smešten na grudnom odeljenju, ukupno 64  kovid pacijenata, a u privremenoj kovid bolnici Novopazarska banja nalazi  se 27 pacijenata.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar