Grafika: Nova.rs

U poslednja 24 časa preminule su još dve osobe, dok su 122 osobe zaražene.

Na respiratorima se nalaze 24 pacijenta, a od poslednjeg preseka testirano je 5.746 osoba.

***

Juče su dve osobe preminule, a 214 osoba je bilo zaraženo, dok je bilo testirano 3.325 osoba.

Takođe, juče je broj hospitalizovanih osoba bio 390, a 24 pacijenta su bila na respiratorima.

***

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i patrijarh SPC Irinej pozvali su danas građane da se i u narednom periodu, prilikom krsnih slava, pridržavaju svih protivepidemijskih mera u cilju očuvanja javnog zdravlja i proslave ih tako da ne ugroze zdravlje i živote svojih najbližih.

***

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Uprave za vojno zdravstvo Uglješa Jovičić posetili su beogradsku Štark arenu koja je, zbog rasta broja obolelih od koronavirusa, ponovo aktivirana kao privremena kovid bolnica i spremna je za prijem pacijenata.

***

Predrag Kon je za RTS rekao da se nada da neće biti potrebno zatvarati Beograd ili uvoditi slične mere. Ipak, dodaje, činjenica je da se mere moraju poštovati da bi se izbeglo zatvaranje.

Prema njegovim rečima, naglo pogoršanje situacije nije nemoguće.

“Potencijal za prenošenje virusa u Evropi je trostruko veći nego što je bio, ali to ne možemo da ignorišemo. Mi imamo mnogo bolju situaciju nego kod ostalih, ali se, s druge strane, pogoršava, pogotovo u Beogradu”, naveo je Kon.

***
Dva pacijenta preminula su noćas i jutros u kovid-odeljenjima niškog Kliničkog centra, potvrđeno je za N1 u ovoj ustanovi.

Prema poslednjim informacijama, više od 30 pacijenata na lečenju je u ovom gradu zbog sumnje na infekciju ili obolevanje od novog koronavirusa, piše N1.

“Preminuli nisu iz Niša, već su teško oboleli ljudi iz drugih mesta jugoistočne Srbije”, kažu u KC Niš, koji zbrinjava po pravilu najteže slučajeve kovida 19 iz Niša i svih okolnih opština.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare