Zlatibor Lončar Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i patrijarh SPC Irinej pozvali su danas građane da se i u narednom periodu, prilikom krsnih slava, pridržavaju svih protivepidemijskih mera u cilju očuvanja javnog zdravlja i proslave ih tako da ne ugroze zdravlje i živote svojih najbližih.

Lončar i patrijarh Irinej razgovarali su danas u Patrijaršiji, a sastanku je prisustvovao i direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović.

Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja, Lončar je patrijarha upoznao sa aktuelnom epidemiološkom situacijom u zemlji, kao i pripremljenosti zdravstvenog sistema na novi pik koronavirusa.

Ministar je istakao da će zdravstveni radnici i ovoga puta učiniti sve da očuvaju zdravlje građana, ali da je neophodno da se poštuju mere kako bi se epidemija držala pod kontrolom.

Patrijar Irinej je rekao da SPC i Ministarstvo zdravlja imaju isti cilj – zdravlje i dobrobit građana, koje je pozvao na solidarnost i jedinstvo.

Krsne slave su dogadaji koji simbolišu našu duhovnost, baštine tradiciju, okupljaju i čuvaju porodice, a danas, u vremenu epidemije, imaju i poseban značaj, jer načinom na koji se proslavljaju i obeležavaju direktno utiču na očuvanje javnog zdravlja.

U skladu sa tim, patrijarh Irinej i ministar zdravlja pozvali su građane da se u svakoj situaciji pridržavaju protivepidemioloških mera, a da krsne slave proslave na način kojim neće ugroziti zdravlje i živote svojih najbližih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar