Predrag Kon Foto: Vesna Lalić/Nova. rs

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je britanska varijanta koronavirusa do te mere izmenjena da ima veću sposobnost prenošenja i izazivanja ozbiljnijih oboljenja. Kon je naveo da postoji mogućnost preispitivanja mera za frizerske, kozmetičke salone i slične uslužne delatnosti koje, u skladu s donetim epidemiloškim merama za ovu sedmicu, od jutros ne rade.

Kon je televiziji Pink rekao da je odluka o prebacivanju đaka od petog do osmog razreda osnovne škole na onlajn nastavu doneta na osnovu iskustva drugih zemalja u kojima je britanski soj koronavirusa počeo da se širi i na decu, ukazujući da se virus „spušta na mlađi uzrast“.

Komentarišući što su neke zemlje obustavile vakcinaciju cepivom AstraZeneka rekao je da je uobičajeno da, kada se posle vakcinacije u pojedinačnim slučajevima otkrije nešto onda to nija tako bitno, ali ako je grupa ljudi imala problem, u ovom slučaju pojavu tromba, proverava se u čemu je problem i obustavlja se korišćenje vakcine.

PROČITAJTE JOŠ:

On je pozvao Agenciju za lekove i medicinska sredstva da kaže gradjanima o čemu se radi s vakcinom AstraZeneka.

Istakao je da bi trebalo strože kažnjavati one koji se ne pridržavaju epidemioloških mera.

Da li je do ovakve izjave dr Kona došlo posle pisma frizerke Bojane Kontić, objavljenog na Nova.rs, ne znamo, ali zanimljiva je koincidencija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar