Foto:MUP

Ekipa niške Hitne pomoći bila je primorana da zatraži asistenciju vatrogasaca za transport pacijenta obolelog od kovid-19, a razlog je to što se radilo o čoveku teškom oko 250 kilograma.

Muškarac čije se stanje zbog bolesti proteklih dana pogoršalo, nije juče prebačen na bolničko lečenje jer ekipa Hitne pomoći ni uz pomoć vatrogasaca nije mogla da ga iznese.

Pročitajte još...

„Vatrogasci i bolničari su na različite načine pokušali da iznesu čoveka, ali nisu uspeli, a postojala je i sumnja da neće uspeti da ga smeste u vozilo Hitne pomoći. Probali su najpre da ga na nosilima iznesu, ali nisu uspeli. Onda su uzeli šatorsko krilo, ali ni tako nisu uspeli“, izjavio je za agenciju Beta sagovornik upoznat s tim slučajem.

On je kazao da je lekar procenio da oboleli nije životno ugrožen tako da nije bilo nužno da se ukloni deo zida da bi ga prebacili na bolničko lečenje.

Lekar Hitne pomoći prepisao mu je terapiju i lečiće se kod kuće, uz svakodnevne obilaske zdravstvenih ekipa.

Pripadnici vatrogasne jedinice u više navrata su pomagali nedavno u transportu još jednog Nišlije kojeg zbog gojaznosti ekipa Hitne pomoći nije mogla sama da zbrine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar