Zaposleni u užičkom JKP Bioktoš koje održava higijenu grada, upravlja pijacom, parkiralištima i grobljima stupili su danas štrajk jer poslovodstvo i lokalna vlast nisu ispunili sve njihove zahteve. Kako su istakli, smeće će se odvoziti iz škola, vrtića i bolnice, a pauk će intervenisati samo u hitnim slučajevima po pozivu.

Smeće se od danas ne prazni u Užicu, parking ne naplaćuje, ulice ne peru… Ovako je započela nedelja u Užicu.

Razlog je taj jer su radnici JKP Bioktoš iz Užica stupili u štrajk. Kažu da dok se ne ispuni glavni uslov, a to je povećanje zarada za 20 odsto.

Međutim, Grad Užice i poslovodstvo nisu prihvatili zahtev radnika o povećanju zarada za 20 odsto. Iz Gradske vlasti u Užicu kažu da „povećanje zarada nije moguće, jer bi to ugrozilo poslovanje i funkcionisanje svih javnih preduzeća u gradu“.

Vladimir Ristanović, predsednik sindikata Sloga u Bioktošu, objasnio je da osnivač i poslovodstvo nisu ispunili ni obećanja iz prethodne godine, te da se „pre nekoliko dana dogodila spontana pobuna neposrednih izvršilaca, koji su u najtežoj situaciji“.

Foto: Nova.rs

„Suviše smo bili strpljivi i nismo imali izbora. U Bioktošu ima para, a o načinima na koji se troše mogla bi da se snimi cela dokumentarna emisija“, kazao je Ristanović.

Foto: Nova.rs

Radnici ističu da je od stabilne firme, za godinu i po dana, preduzeće dovedeno u krizu.

“Veliki broj radnika prima doplate do minimalca. Česte su smene direktora, kapital preduzeća se topi i došli smo do dna. Pokušali smo da se dogovorimo sa predstavnicima Grada, ali oni kažu da nema para za povećanje zarada“, istuču radnici.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar