Komšije joj zazidale prozore: Zatvorili su nas kao životinje

Društvo 17. okt. 202020:3919 komentara
Podeli:
Foto: RINA

Pre osamnaest godina pogled iz stana Radojke Đukanović (70) pucao je na centar Čačka i gradski park, a danas su joj oba prozora na dnevnoj sobi zazidana i jedino što vidi je iverica. Investitor koji je dobio dozvolu za nadogradnju 2002. godine, ogradio je krovnu terasu i dnevene svelosti u njenom stanu bilo je bar u tragovima, a 2017. kada je taj prostor pripao novim kupcima, potpuno je prekriven.

Izvor: RINA

Kako je Đukanivć objasnila za agenciju RINA, prvobitni investitor imao je dozvolu za nadogradnju, ali ne i da zauzme krovne terase, što je učinio ne samo na zgradi u kojoj ona ima stan već i na susednim zgradama.

„Sa tom situacijom smo se nekako i pomirili, jer je u stanu bilo koliko toliko svetlosti. Međutim, pre tri godine dve žene koje su kupile taj stan od njega, potpuno su bez našeg odobrenja zagradile prozor. Prvo su stavile gvozdene rešetke, a zatim i ivericu“, objasnila je ona i dodala:

Foto: RINA

„Njihov argument bio je da su to kupile, platile, da imaju dozvolu i bez obzira na naše protivljenje obavile su radove. Rekle su da imaju to uknjiženo u katastru, ali smo mi kasnije dokazali da je to uknjiženje bilo lažno.“

Iste godine pokrenut je sudski proces koji se i dalje vodi. U međuvremenu, Radojka se iz centra grada preselila u selo, jer više nije mogla da živi, kako kaže – usred bela dana u skoro potpunom mraku, sa konstantno upaljenom sijalicom.

Foto: RINA

„U ovom stanu smo se skućili, podizali decu, živeli i onda odjednom je to postalo jako neuslovno mesto za život. Zatvorili su nam prozore kao da smo životinje u kavezu. Ovaj stan sada ne možemo da izdamo jer niko neće da živi u njemu, a o prodaji da i ne govorimo, ko bi kupio prostor u čijoj dnevnoj sobi ima samo jedan mali prozorčić, a svetlo mora da vam gori od jutra do mraka?

Povezane vesti:

To je mali stan, a ova soba je i dnevna i spavaća. Ove žene koje su nam zazidale prozore, dobile su svetao i prozračan stambeni objekat. Prvo su htele da ga prodaju, ali pošto je pod sudskim sporom to je nemoguće, onda su ga izdale i od njega sada uzimaju kiriju. Mi sa ovim našim u mraku, ne možemo ništa“, izjavila je ona.

Sudski proces je u toku, čekaju se nova ročišta, a dok ne stigne konačna zakonska presuda  ova Čačanka kad  dođe u stan u kom je provela više od pola života, dnevnu svetlost upija iz malene kuhinjice jer u ostalim delovima je – crno bez imalo belog, u bukvalnom i u figurativnom smislu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar