Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Odeljenje za urbanizam i izgradnju lokalne samouprave Novog Pazara saopštilo je danas se dogradnja hotela Vrbak ne izvodi u skladu sa građevinskom dozvolom.

Građevinska inspekcija je zato protiv odgovornog lica podnela krivičnu prijavu.

U odgovoru dostavljenom radiju Sto plus, navodi se da je to Odeljenje krajem 2012. godine izdalo rešenje o odobrenju za „izvođenje radova na rekonstrukciji i adaptaciji objekta“.

„Radovi izdati po osnovu tog rešenja odnose se isključivo na rekonstrukciju i adaptaciju u okviru gabarita postojećeg objekta“, naveli su u Odeljenju za urbanizam i izgradnju.

Kako je investitor radove izvodio van gabarita hotela Vrbak, građevinska inspekcija je u novembru prošle godine izvršila nadzor, utvrdila da se radovi izvode bez potrebne dozvole, a investitoru naložila da obustavi radove i sve vrati u prvobitno stanje.

„Zbog nepostupanja po zapisniku, građevinski inspektor je 25. novembra 2019. godine doneo rešenja o zatvaranju gradilišta i zabrani izvođenja radova, a 2. decembra i rešenje o izvršenju“, kazali su u Odeljenju za inspekcijske poslove.

Inspekcija je protiv investitora E.H. u decembru prošle godine podnela krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu, a u januaru ove godine obavestila Policijsku upravu u Novom Pazaru i dostavila svu dokumentaciju o rekonstrukciji i dogradnji hotela Vrbak.

Poslednji nadzor građevinska inspekcija je izvršila krajem aprila ove godine i konstatovala da je investitor nastavio radove na dogradnji hotela bez potrebne dozvole.

Radovi se i dalje izvode.

Dogradnja hotela Vrbak izazvala je brojna negodovanja na društvenim mrežama, a građani su izrazili nezadovoljstvo time što se, osim kršenja zakona, njome narušava ambijentalna celina i izgled jednog od najprepoznatljivijih simbola Novog Pazara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar