Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na čelo Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" postavljen je doktor Nenad Bjelica koji nije deo lekarskog tima te ustanove, ali jeste specijalista psihijatrije i kadar Socijalističke partije Srbije.

Doktor Bjelica u kliniku „Laza Lazarević“ dolazi iz Doma zdravlja „Simo Milošević“ na Čukarici u Beogradu, gde je bio u statusu v.d. direktora više godina, prenosi N1.

Doktor Bjelica će voditi „Lazu Lazarević“ na predlog Socijalističke partije Srbije, čiji kadar je bila i prethodna direktorka Ivana Stašević Karličić.

Nenad Bjelica je rođen 1974. godine i poreklom je iz Obrenovca, gde je predsednik Opštinskog odbora SPS-a.

Na izbornoj listi SPS-JS bio je kandidat za narodnog poslanika na izborima 2020. godine, koji su održani usred pandemije koronavirusa.

Šira javnost je doktora Bjelicu mogla da upozna baš u vreme pandemije, kada se pojavljivao u medijima i govorio o kovid ambulanti na Čukarici. Tada je pozivao građane da se vakcinišu i poštuju sve mere.

Osim medicinom, doktor Bjelica se bavi i politikom na lokalu. Prema podacima sa Fejsbuk stranice opštinskog odbora SPS u Obrenovcu, angažovan je u rešavanju komunalnih problema meštana Obrenovca i okolnih mesta.

Prethodna direktorka Klinike „Laza Lazarević“ smenjena je posle štrajka zaposlenih koji je trajao duže od godinu. Zaposleni su tražili njenu smenu, optužujući je za razne zloupotrebe, otpuštanje zaposlenih i maltretiranje zbog čega je, kako su rekli, otkaz dalo 25 lekara i 30 do 40 medicinskih tehničara.

BONUS VIDEO: Dr Biljana Simić o mobingu u klinici „Laza Lazarević“: Direktorka progoni sve koji imaju stav suprotan njoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare