Kragujevac poplave
Foto: Twitter/jabadont

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac Slobodan Milisavljević rekao je danas da se ta ustanova u najvećoj meri vratila redovnom režimu rada nakon što su podrumske prostorije hirurškog dela bile poplavljne.

On je za Tanjug rekao da Odeljenje sterilizacije još uvek nije počelo sa radom, jer se od Instituta za javno zdravlje čeka pisana potvrda o bakteriološkoj ispravnosti.

„Odeljenje sterilizacije je najviše oštećeno prilikom plavljenja podrumskih prostorija. Mi smo uspeli vrlo brzo da sve očistimo, urađena je dezinfekcija od strane Instututa za javno zdravlje tako da sutra ili najkasnije u sredu čekamo da stigne potvrda o bakteriološkoj ispravnosti kako bi rad u bloku sterilizacije mogao nesmetano da bude nastavljen, a samim tim i redovan rad u operacionom bloku“, rekao je Milisavljević.

Pročitajte još:

On je dodao da su ovih dana rađene hirurške intervencije samo urgentnih stanja, jer postoje rezerve sterilnog materijala za operacione sale tako da pacijenti ni u jednom trenutku nisu trpeli.

Zbog obilne kiše u četvrtak i petak poplavljen je podrumski prostor UKC Kragujevac u Hirurškom bloku sa odeljenjem sterilizacije, zatim u zgradi RX centra, Klinici za pedijatriju i zgradi ekonomsko-finansijske službe.

Zbog toga je uveden vanredni režim rada, odnosno tokom vikenda zbrinjavani su samo urgentni pacijenti. Angažovanjem zaposlenih i ekipa komunalnih preduzeća uspešno su otklonjene posledice poplava.

BONUS VIDEO: Poplave u Lazarevcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar