Redakcija Nova.rs došla je do video-snimaka iz Kliničkog centra Srbije, odnosno Klinike za endokrinologiju i bolesti metabolizma, gde pacijenti borave ileče se u nehumanim uslovima.

Jedna od pacijentkinja Ida Radosavljević koja se zbog dijabetesa leči u Klinici za endokrinologiju za naš portal kaže kako ovoj zdravstvenoj ustanovi nedostaju sredstva, pogotovo ona za dezinfekciju i čišćenje, a sama bolnica se nalazi u jako lošem stanju.

„Ja sam od kada sam došla videla da su ovde uslovi katastrofa“, otkriva nam ona.

Klinički centar Srbije Foto: Čitateljka Nova.rs

Na video snimcima do kojih je došao portal Nova.rs vidi se unutrašnjost Klinike za endokrinologiju za koju naša sagovornica kaže da izgleda kao bolnica iz Drugog svetskog rata.

Naime u jednom hodniku nalaze se stepenice išarane grafitima, a delovi zida otpadaju. Na snimcima se vide i fleke i vlaga po zidovima, dok plafon „krase“ razne velike cevi.

Klinički centar Srbije Foto: Čitateljka Nova.rs

U hodnicima ima nabacanih raznih stvari pa sve izgleda kao neko odlagalište, a u nekim toaletima iz kojeg dolazi, kako nam otkrivaju pacijenti, užasni smrad, daske za šolju su prljave i polomljene.

Inače otpadanje delova zidova vidljivo je u više hodnika, a u nekim se nalaze i naslagani stari registratori koji su pokriveni belim posteljinama.

Klinički centar Srbije Foto: Čitateljka Nova.rs

Pacijentkinja nam otkriva da lekari koriste nedezinfikovanu sondu za ultra zvuk  na više pacijenata, ali je zamerke imala i na hranu.

Naime, za doručak, prema tvrdnjama, dobijaju parče crnog hleba, sira i nekog parizera, a za ručak danima imaju boraniju.

Klinički centar Srbije Foto: Čitateljka Nova.rs

Naš portal kontaktirao je direktora Kliničkog centra Srbije Miliku Ašanina i direktora Klinike za endokrinologiju Nebojšu Lalića, ali se niko nije odgovorio na naše pozive.

Klinički centar Srbije Foto: Čitateljka Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare