Darija Kisić Tepavčević Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević posetila je Domsko odeljenje pri Centru za socijalni rad u Šapcu, a građani su veoma burno reagovali nakon poslednjih dešavanja vezanih oko neljudskih uslova u kojima ova deca žive, pa su na mrežama oštro reagovali.

Kisić Tepavčević je tokom posete Šapcu zatražila da vidi uslove i smešaj u kojoj borave deca, nakon čega je konstatovano da je potrebno poboljšati kapacitete i uslove.

Podsetimo, javnost je već nekoliko dana prilično uzburkana nakon što je grupa nevladinih organizacija objavila studiju pod nazivom „Zaboravljena deca Srbije“ u kom se navode grubi i povremeno duboko uznemirujući primeri propusta u domovima za decu bez roditeljskog staranja.

Registrovani su primeri, kako navodi studija, vezivanja dece, strašnog zanemarivanja pa i seksualnog zlostavljanja. Ministarstvo je zatražilo dokaze o pomenutim navodima, ali javnost već je bila ogorčena nakon snimaka koji su mogli da se vide u javnosti.

Sve je to bio generator da građani budu besni, a svoje nezadovoljstvo iskazali su na društvenim mrežama.

„Da li sada mogu i ja da odem bez najave, slikam i objavim da je sve tako divno? Razmišljam ako je sve tako lepo da može i neki lajvić?“, navodi se u jednoj objavi.

Bilo je i onih građana koji smatraju da je ministarska „prevazišla samu sebe“.

„Ona je pokazala već da je nije blam ni od čega.. Ali ovo prikazivati kako deca super žive u domovima nakon stravičnog izveštaja o uslovima je dno dna.. Prevazišla je sebe“, navodi se u objavi.

„Jao bre ova više, dokle Kisićka?“

Bilo je i onih komentara koji su uvredljivi i koji prilično oštro napadaju Kisić Tepavčević, ali to naravno, nismo želeli da objavimo.

 

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare