Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Nova ministarka Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević, izjavila je danas u Novom Sadu da je u 62 ustanove socijalne zaštite u Srbiji registrovan virus kod bar jednog korisnika ili zaposlenog, ali je ocenila da su o "sporadični slučajevi".

„Na vreme se reagovalo i sprečeno je širenje. To je suština u suočavanju sa epidemijom, a najvažnije je poštovanje propisanih preventivnih mera Kriznog štaba“, kazala je Darija Kisić Tepavčević u Domu Gerontološkog centra Novi Sad u Futogu.

Ocenile je da se posle osam meseci epidemije može reći da se Srbija „uspešno bori“ zahvaljujući zdravstvenim i socijalnim radnicima i da joj je čast što je upoznala kolege koje je odlikovao predsednik Republike.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je zaposlenima u Domu u Futogu čestitao na zlatnoj medalji za zasluge koju su dobili od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Naveo je da je Grad investirao više od 90 miliona dinara u poslednje četiri godine u Gerontološki centar Novi Sad, a za 2021. u budžetu je za taj centar planirano 110 miliona dinara da bi korisnici dobili najbolju socijalnu zaštitu.

Istakao je i da je ponosan na penzionere koji su pokazali da su „najdisciplinovaniji deo stanovništva“ pri pridržavanju preventivnih mera u borbi protiv zaraze korona virusom.

„Juče je bio najgori dan: u Novom Sadu je registrovano više od 300 inficiranih. Kontrolišemo sprovodjenje propisanih mera, ali poenta nije u kažnjavanju, već u tome da razumemo da samo od nas zavisi kako će se situacija razvijati“, rekao je Vučević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar