koronavirus kcv
Foto: N1

U Kliničkom centru Vojvodine danas je preminuo Kikinđanin star 59 godina, drugi pacijent zaražen korona virusom koji je bio hospitalizovan u Novom Sadu.

On je u KCV dopremljen par dana nakon prvog pacijenta iz ovog grada, koji je označen kao nulti pacijent u Kikindi i koji je, prema zvaničnim izjavama, bio u kontaktu i sa preminulim.

Kako se nezvanični saznaje, u pitanju su komšije koji su se svakodnevno susretali i razgovarali.

Prvi pacijent, muškarac star 61 godinu, virusom se zarazio prilikom posete sinu u Milanu, odakle se vratio krajem februara. Inače hronični bubrežni bolesnik i dijabetičar, on je početkom marta smešten u kikindsku bolnicu, a potom in a KCV u Novom Sadu. Međutim, u danima po povratku iz Italije, nesvesno je preneo virus na nekadašnjeg kolegu, svog vršnjaka, kao i na komšiju koji je postao prva žrtva korona virusa u Srbiji.

Preminuli je, kao i druga dva pacijenta iz Kikinde, bio priključen na respirator sve vreme boravka na Infektivnoj klinici. Njegova dva sugrađanina se i dalje nalaze u teškom stanju, takođe na respiratorima.

Premijerka Ana Brnabić saopštila je večeras na konferenciji za novinare u Vladi Srbije da je pored preminulog Kikinđanina, još osmoro ljudi u kritičnom stanju, te da se lekari bore za njihove živote. Najnovije informacije Ministarstva zdravlja govore da je u Srbiji potvrđeno 17 novih slučajeva koronavirusa i da je do većeras u 18 časova broj zaraženih koronavirusom u Srbiji porastao sa 110 na 135.

Premijerka je rekla da će Vlada Srbije zato dodatno pooštriti mere.

“Od sutra od 20 časova prestaje javni prevoz, a od nedelje u 20 časova zatvaramo restorane, kafiće i tržne centre”, rekla je ona na konferenciji za novinare.