Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Rupa na novoizgrađenoj brzoj saobraćajnici između Kragujevca i Batočine, koja se usled klizišta pojavila početkom ove godine, biće sanirana do kraja maja, kažu u Preduzeću za puteve Kragujevac, koje je angažovano na popravci puta.

Radove na sanaciji klizišta koje se pojavilo na deonici brze saobraćajnice kod Nikšićkog brda u blizini Kragujevca, po nalogu JP „Putevi Srbije“ izvodi kragujevačko Preduzeće za puteve(PZP).

U tom preduzeću su naveli da popravku puta rade na osnovu projektne dokumentacije koju je dostavio Institut za ispitivanje materijala iz Beograda.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

„U toku je bušenje prvog reda šipova kojih će biti ukupno 28 i taj posao bi trebalo da bude završen do ponedeljka. Po ulasku u telo klizišta, započećemo izradu nasipa, potom sledi bušenje i postavljanje drugog reda sa 38 šipova“, rekao je Milan Slović iz PZP, a prenose kragujevački mediji.

Foto:kragujevac.rs

On je najavio da bi, ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi na toj deonici trebalo da budu završeni do polovine maja.

Da podsetimo, sredinom januara, desna traka ovog puta se obrušila, a od tada se saobraćaj dvosmerno obavlja drugom trakom brze saobraćajnice.

Klizište je svojevremeno obišao i vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak, koji je najavio da će oštećeni put biti saniran, ali nijednog trenutka niko od zvaničnika nije odgovorio koliko će ta sanacija koštati i ko će snositi odgovornost za urušavanje novoizgrađene saobraćajnice.

Foto:kragujevac.rs

Izgradnja puta od Kragujevca do Batočine i povezivanje tog grada brzom saobraćajnicom sa Koridorom 10 počelo je 2004.godine, a put je zvanično otvoren krajem oktobra prošle godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare