pcr test na lični zahtev
Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

U kragujevačkom Institutu za javno zdravlje, jedinoj referentnoj ustanovi u Šumadiji za obradu PCR testova, pre nekoliko meseci iz frižidera je nestalo oko 1.000 testova, koji su se "na volšeban način’’ ponovo pojavili, kada je policija počela istragu, saznaje portal Glas Šumadije. Ovu informaciju za Nova.rs potvrdio je direktor Instituta dr Dragan Vasiljević, dodajući da je policija, po njegovoj prijavi, odmah počela istragu, koja još uvek traje.

Nestanak PCR testova iz frižidera u kojima se čuvaju u Institutu za javno zdravlje, prijavio je direktor te ustanove, a za naš portal pojašnjava da su se nestali testovi, pojavili ‘’na volšeban način’’ odmah po dolasku policije.

Ovaj slučaj, prema njegovim rečima, dogodio se pre nekoliko meseci.

„Policija i dalje sprovodi istragu i za sada ne mogu da dajem više informacija. Za mene je tragično saznanje da imamo lopova u firmi, zato insistiram da istražni organi to odrade profesionalno i do kraja. Posle toga, videćemo šta dalje’’ rekao je dr Vasiljević.

Institut za javno zdravlje Kragujevac. Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs
Institut za javno zdravlje Kragujevac. Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Kragujevački institut za javno zdravlje pokriva terotoriju sedam šumadijskih oština, u kojima prati epidemiološku situaciju i o tome svakodnevno izveštava javnost.

Ta zdravstvena ustanova je, prema ocenama mnogih gradskih zvaničnika, jedan od stubova borbe protiv korona virusa u Kragujevcu, a epidemiolozi i imunolozi Instituta uvek su dostupni novinarima za pravovremene i relevantne informacije.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare