Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Pronaći parking mesto u Beogradu je prava misija - posledica su očigledne, pa se vozači često parkiraju gde god stignu, bez obzira na pravila i propise. Ipak, olakšavajaća okolnost za vozače je to što na internetu mogu da provere da li im je parking kazna stigla na naplatu i gde im je pauk odneo auto.

Naime, na sajtu JKP „Parking servis“ jednostavnim unosom registarskih oznaka možete proveriti da li vaša kazna postoji i kolika je ona.

Isto važi i za informacije o tome gde se nalazi vaš automobil, nakon što ga je odeo pauk.

PROČITAJTE JOŠ

Korisnik ima pravo na 50 odsto popusta na cenu eDPK, ukoliko istu plati u roku od 8 (osam) dana od dana isteka važenja eDPK. Ako korisnik parkirališta ne izvrši plaćanje u propisanom roku, preduzeće će pokrenuti postupak naplate potraživanja, a troškovi prinudne naplate, zakonska zatezna kamata i drugi troškovi padaju na njegov teret, shodno zakonu“, navodi se na sajtu „Parking servisa“.

Kazna 1.870 i 720 dinara

Kazna za nepropisno parkiranje ili prekoračenje vremena parkiranja u prvoj, drugoj i trećoj zoni u Beogradu je 1.870 dinara. Ko ceh namiri u roku od osam dana, plaća upola manje – 935 dinara. U takozvanoj plavoj zoni i u Zemunu, puna kazna iznosi 720 dinara, a ako se plati u roku od osam dana – 360 dinara.

Registar neplaćenih kazni je elektronska baza podataka u kojoj se čuvaju sve neplaćene novčane kazne, troškovi postupka i drugi novčani iznosi koji su izrečeni odlukom prekršajnog suda ili putem prekršajnog naloga.

BONUS VIDEO: Problem građana zbog parkinga u Beogradu – Komunalna milicija reagovala u toku jutarnjeg programa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar