Poslednjih godina, imamo utisak da za kafice i restorane niko nije zadužen, a oni se sve vreme šire i prave veliku buku, usled čega neretko završe na sudovima sa ljudima koji žive u neposrednoj blizini. Upravo takav je dan lokal, smeta ljudima u Gospodar Jevremovoj ulici u Beogradu.

Ovaj ugostiteljski objekat, svoju terasu je postavio tako da zauzima tri parking mesta.  Reporter Nova S Dušan Ivković, bio je na licu mesta da vidi šta se zapravo dešava ispred kafića, i kako se taj prostor širi.

„Ovaj lokal ne pokušava, on je već okupirao tri parking mesta, gde stoje klupe, lokala. Širi se veoma ružna slika, i velika buka tokom noći. Sa mnom su danas i stanari koji će nam reći koliki je problem tu i kako oni žive“.

„Ovo je Jevremova ulica, mi kružimo tražeći parking, i ovo smanjuje taj broj mesta kojih inače imamo malo. Ja odavno ne razgovaram sa ljudima tu, jer nije moguće sa njima da se raspravljamo i razgovaramo. Ja sam upravnica zgrade, svi smo besni, javili smo se institucijama, ali one se svi prave kao da nisu nadležni i trude se da nas slude i da zaboravimo na dozvolu. Rekli su nam da je dozvola za to u izradi, ali nije samo to problem. Već, i novih 30 ljudi pod našim prozorom. Ja ne mogu zaposlene u opštini da učim šta je njihov posao, i stalno me nešto odbijaju. Zakonska obaveza je da opština reaguje, ili barem postavi neko obaveštenje. To je jedan težak proces, treje dugo, ali mi nije jasno kako su kafedžije ovako povlašćene“, rekla je upravnica zgrade.

Kafić u Gospodar Jevremovoj ulici Foto:Nova S

Još jedna stanarka je želela da iznese voje mišljenje i muke tokom noći od buke kafića.

„Ovde se ne zna ko pije po plaća, ne zna se koja je služba za šta i ovaj grad je postavljen,  neki se favorizuju na našu štetu. Ovde je sve na prodaju, i da on hoće 15 mesta za parking oni bi mu dali, a mi smo to platili. Nisu mi primarni papiri, jer znamo kako se dobijaju kod nas na razne načine, ali me zanima kultura i ta alavost koju imamo. Mi se osećamo obespravljeno“, rekla je stanarka zgrade.

Bonus video: Na zidu kod parkinga iza bolnice „Sveti Sava“ u Beogradu osvanuo je grafit ispisan crnim slovima „Beogradom krv će liti, gej parade u septembru neće biti“

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare