Foto: Printscreen FoNet/video

Upravni sud uvažio je tužbu Milenka Jovanovića, nekadašnjeg načelnika u Ageniciji za zaštitu životne sredine i poništio rešenje Žalbene komisije Vlade Srbije kojom je Jovanović dobio otkaz, i predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Za Jovanovića, presuda Upravog suda, njemu, ali i svim istinoljubivim ljudima, kako kaže, konačno potvrđuje nivo bezakonja ne samo u Agenciji za zaštitu životne sredine, nego i dalje.

„Očigledno je da je u Agenciji formirana udružena grupa na čelu sa kompletnim menadžmentom i sa amoralnim kolegama članovma disciplinske komisije koji su, po nalogu, iskonstruisanu optužbu sproveli u odluku. Dokazano je da je drugostepeni organ (Žalbena komisija Vlade) stala iza kršenja zakona opravdavajući ga novim kršenjem zakona. Zbog toga ću nastaviti institucionalnu borbu sa pravnim zastupnicima na utvrđivanju krivične odgovornosti svih aktera ovog bezakonja. Ovde se ne radi o kršenju zakona, već o njegovoj potpunoj suspenziji kao na divljem zapadu, ali tamo gde ne postoji ni šerif“, kaže u odgovoru za naš portal Jovanović.

Podsetimo, Milenko Jovanović, koji je od 2017. godine bio načelinik Odeljenja za kontrolu kvaliteta vazduha u Agenciji za zaštitu životne sredine, dobio je otkaz, i to nakon jednog brzog i apsurdnog disciplinskog postupka, u kom mu je naloženo da se za manje od 24 sata izjasni o lažnim optužbama.

Disciplinska komisija Agencije za zaštitu životne sredine, donela je rešenje po kome Jovanoviću, zbog „teške povrede radne dužnosti“, prestaje radni odnos u Agenciji u kojoj je bio zaposlen još od njenog osnivanja.

Kao glavni razlog za to, navedeno je da Jovanović nije obezbedio adekvatno održavanje i zaštitu većine mernih stanica, koje su „nedopustivo zapuštene“, što je notorna neistina. Tu odluku potvrdila je i Žalbena komisija Vlade Srbije, koju je Upravni sud poništio.

Jovanović je ranije izjavljivao da je otkaz dobio najverovatnije zato što se suprotstavio direktoru Agencije zbog menjanja kriterijuma za ocenu kvaliteta vazduha.

Viši sud u Beogradu vratio je Jovanovića u martu prošle godine na posao, u Agenciju za zaštitu životne sredine, kao privremenu meru dok se spor ne okonča, ali nije mogao da se vrati na prvobitno radno mesto, jer je ono u međuvremenu ukinuto.

BONUS VIDEO: Izjava uzbunjivača iz Agencije za zaštitu životne sredine Milenka Jovanovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar