Rakovica, deponija, Koridori Srbije
Foto: N1

Obilaznica oko Beograda gradi se duže od dve decenije. Radovi sada napreduju, ali eksproprijacija još nije završena. Postoji desetak kuća u selu Rakovica za koje rešenje ili ne postoji, ili nije prihvatljivo.

Kako je objavio N1, kuća porodice Kohol više se ne vidi. Ali tu je, iza ove mini deponije, nije još srušena.

„Ovo mi je bio glavni izlaz na put, a sada je deponija, mulj, ja ovo tri meseca udišem neka im Bog oprosti, imaju li oni stare bespomoćne roditelje“, kaže Radomir Kohol.

Radomir smatra da je u svoj dom od 80 kvadrata uložio mnogo više od 50 hiljada evra koliko mu Koridori nude za iseljenje i neće da ga napušta.

„Ljudi koji neće da uzmu novac koji je zaista najveći na teritoriji Srbije mogu da ostanu, ali to su baš neuslovi“, rekao je ministar Tomislav Momirović.

„Bolestan sam, dijabetičar, imao sam infarkt, komšinica pored nije htela vodu da mi daje“, kaže Kohol.

Rakovica, deponija, Koridori Srbije
Foto: N1

Komšinicu preko obilaznice već smo upoznali letos. Slobodankina kuća ostaje u samom kružnom toku.

„Ja čekam 30 godina sama, svi mi se čude kako smem sama da spavam, ja znam kako mi je i kako strepim“, kaže Slobodanka Miletić.

Slobodanki nije ponuđeno ništa, ni preseljenje, ni novac. Iako je eksproprijacija posao Koridora Srbije zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je upoznat sa problemom u Rakovici i obećava da će otići tamo svojom novom kancelarijom.

„Koliko ja znam za te slučajeve problem je što su oni bukvalno na liniji eksproprijacije, pa mora linija da se pomera jer kao što sami kažete, glupo je da ostane jedna kuća, ili linija ide po sredini kuće pa onda to rešavaju“, kaže Vesić.

Slučaj Slobodanke Miletić pokazali smo još u avgustu do sada niko od nadležnih nije želeo da reaguje, a ona nekoliko meseci živi bez vode, struje i komšija.

BONUS VIDEO Peti protest ispred zgrade opštine Vračar

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar