Foto:N1

Radovi na obilaznici oko Beograda traju decenijama. Kako bi bili završeni za dve godine ministar građevinarstva Tomislav Momirović tražio je u martu da radovi budu u tri smene i da se problemi rešavaju. Radovi su ubrzani ali rešavanje problema je usporeno. Slobodanka Miletić ima kuću oko koje se gradi petlja, pet metara od njenih ulaznih vrata. Zbog radova kuća je popucala, pod se podigao i više nema struju ali ni rešenje jer je od Koridora Srbije dobila odgovor da njena kuća nije uključena u eksproprijaciju.

Kuća Slobodanke Miletić u kojoj živi 40 godina nikome ne smeta. Međutim, kuću su gotovo uništili radovi na obilaznici oko Beograda i Slobodanki niko ne želi da pomogne.

N1: Koji je ovo put?

Miletić: To je obilaznica oko Beograda.

N1: Vaša kuća je u sredini i šta su vam rekli ?

Miletić: Rekli su mi da ne spada pod „Koridore“.

N1: Šta se nalazi iza?

Miletić: Iza bi trebalo da bude petlja.

N1: Dakle, vaša kuća je ovde u sredini i nema rešenja?

Miletić: Nema, ja sam ostala sama u prašini i buci u kući koja je popucala bez struje.

Rešenje koje ima Slobodanka potpisao je prošle godine vd. direktora Koridora Srbije Zoran Babić i u njemu jasno piše da parcela na kojoj se nalazi kuća nije, niti će biti predmet eksproprijacije.

„Evo, ovako to ide…Ovaj deo skidaju i sad vi vidite razmak između kuće i obilaznice“, kaže Miletić.

Još 1992. godine postojao je plan da će novi put proći kroz Slobodankino imanje. Tada je dobila rešenje za preseljenje. Međutim, kako kaže, počeo je rat i radovi su stali. Sada kada se pozove na to rešenje kažu joj „ko će to pronaći, to je bilo pre 30 godina“.

„Evo, dalje ne može, podigao se beton, pogledajte zid, nisam imala od čega da napravim kupatilo. Trebalo je da se odselimo. Da sam znala da ću da ostanem, ja bih krpila da bar imam kadu“, ističe Miletić.

N1: Da li je bilo ko dolazio da vidi kako sve ovo izgleda?

Miletić: Nije, bila sam svuda, i u opštini. Rekli su da će mi se javiti ali me niko nije zvao, kažu za sve ovo zaduženi su ‘Koridori’. Pogledajte, to nema šanse da se zatvori koliko god da povučete ne može, nema šanse da preživim zimu ovde i zagrejem bilo šta“, žali se Miletić.

Svima se obraćala Slobodanka Miletić, pa i zaštitniku građana i predsedniku Srbije. Od Aleksandra Vučića je dobila odgovor da za njen slučaj nije nadležan. Kako kaže, moli se da joj kuća preživi još godinu dana, misli da će do tada put biti završen ali ne zna kako će živeti, zarobljena u petlji, sama bez struje i vode na svojih dva ara u pedesetak kvadrata. Radovi su sve bliži njenom dnevnom boravku, mada su ga većim delom i urušili.

BONUS VIDEO: Kuća na brdu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare