Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ugostiteljski objekti i tržni centri koji su prethodnog vikenda radili skraćeno do 14 sati, danas rade duže i po starom režimu do 20h, rečeno je za Nova.rs u Vladi Srbije.

„Mere kojima je bilo skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih centara važile su za vikend“, objašnjavaju u Vladi i podsećaju da je danas u 15 sati zakazana nova sednica Krizmog štaba na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija i razmatrani dalji koraci.

Svi ugostiteljski objekti su tokom predstojećeg vikenda radili od 6 do 14 časova. Tržni centri, kladionice, dečje igraonice, teretane i fitnes centri za dane vikenda radili su takođe od 6 do 14 sati i oni bi danas trebalo da rade po ranijem režimu, kao što su radili i pre vikenda.

Trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe, medicinske ordinacije, pozorišta, veterinarske ordinacije i laboratorije radiće kao i do sada.

Frizerski i kozmetički saloni i objekti iz oblasti pružanja zanatskih usluga radili su ovog vikenda od 6 do 20 časova.

Hoteli su mogli da vrše usluge služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima takođe do 14 sati svim građanima.

A od 14 do 22 časa ova usluga je bila dozvoljena samo osobama koje isključivo imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju. Osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu nisu mogle biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima posle 14 sati, tokom vikenda.

Stigao je ponedeljak i sve se vraća na staro, ukoliko Krizni štab ne kaže drugačije. A za to ćemo svi zajedno morati da sačekamo popodnevne sate i novu sednicu Kruznog štaba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare