Foto: N1

Zaposleni koji imaju ugovor o privremeno-povremenim poslovima sa Kliničkim centrom Niš požalili su se "Južnim vestima" da je novac koji su dobili sredinom avgusta bila plata za prvi deo maja, ujedno i poslednje što im je plaćeno. Na pitanja novinara kada će zaostali novac biti isplaćen radnicima - iz KC Niš ne odgovaraju.

 

Za razliku od ostalih, ove radnike isplaćuje KC Niš is sopstvenih prihoda, a problem sa redovnošću plata postoji godinama. Poslednji put ovi radnici su se žalili jula i tada je iz Kliničkog rečeno da su „određene mere preduzete“, kako bi se prevazišlo kašnjenje i kako bi počeli da ih redovno isplaćuju, pišu „Južne vesti“.

Iako je od tada prošlo više od mesec dana, prema rečima radnika, dug se nije smanjio, niti uspostavilo redovno plaćanje, jer su dobili samo ostatak zarade za april i prvi deo majske.

Pročitajte još:

Za razliku od prošlog puta kada su se radnici žalili, „Južne vesti“ sada nisu dobile odgovor Kliničkog centra Niš o tome kada će biti isplaćene zaostale zarade i kada će početi redovno da plaćaju.

Tada su rekli da su njihovi prihodi tokom epidemije manji, pa da iz toga proizilazi kašnjenje plata. Naveli su i da su ranije one isplaćivane redovno, što je suprotno onome što su tvrdili radnici, koji su prošle godine zbog toga i protestovali.

Inače, početkom godine iz Sindikata Nezavisnost najavili su da će višegodišnji problem radnika angažovanih na privremeno-povremenim poslovima, od kojih mnogi tu rade i po 10 godina, biti rešen potpisivanjem ugovora o radu. Nije poznato koliko ih je te ugovore dobilo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar