Foto: Arhiva

"Gospodin Nikola Petrović je uputio 'demanti' u vezi sa saopštenjem koje je izdao Centar za lokalnu samoupravu(CLS), ali suštinski nije ništa demantovao. Mi njega nismo optužili ni da je kriminalac, ni što je bilo čiji kum, već smo ukazali na problematičnu činjenicu da uzak krug firmi dobija većinu bitnih poslova u Beogradu", rekao je za Nova.rs Nikola Jovanović, osnivač CLS.

Podsetimo, biznismen i kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Nikola Petrović, reagovao je juče povodom informacije koju je Centar za lokalnu samoupravu(CLS) dao našem portalu, a u kojem sa navodi da je firma bliska njemu dobila posao na projektu „Krnjača 2“. On je demantovao da ima bilo kakve veze sa pomenutim poslom, te da je reč o obmani.

Pročitajte još...

„Lično, već sam se navikao da je novinarima sporno sve što ja radim, iako je sve u skladu sa zakonom, i da bi pojedinci bili najsrećniji da ja ne postojim, ali zaista je preterano da ljude, koji su u poslu kojim se bave godinama, stavljate u negativan kontekst samo zato što ih ja poznajem, ili su sarađivali sa mnom ili prošli pored mene na ulici“, napisao je, između ostalog, Petrović.

Nakon reakcije Petrovića, ponovo se oglasio Nikola Jovanović, osnivač CLS, koji za naš portal ističe da kum predsednika Srbije suštinski ništa nije demantovao.

„Gospodina Petrovića nismo optužili ni da je kriminalac, ni što je bilo čiji kum, ali smo ukazali na problematičnu činjenicu da uzak krug firmi dobija većinu bitnih poslova u Gradu Beogradu, a da su vlasnici tih firmi po pravilu blisko povezani sa ljudima iz vrha izvršne vlasti“, navodi Jovanović, ističući da je pitanje zašto Petroviću smetaju CLS i malobrojni profesionalni mediji koji smeju da prenesu ono što žele da saopšte javnosti.

„Da li bismo bili srećnija država i uspešnije društvo, ako bi se skroz ugasilo svetlo, a mi Beograđani i definitivno prestali da slobodno mislimo i da se izražavamo? Ukoliko gospodin Petrović smatra da smo nešto slagali, neka nas tuži. U protivnom, neka prestane da sa pozicije moći preti stručnim udruženjima i malobrojnim slobodnim medijima u Srbiji“, poručio je Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar