Foto:Vesna Lalić

Biznismen i kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Nikola Petrović, reagovao je danas povodom informacije koju je Centar za lokalnu samoupravu(CLS) dao našem portalu, a u kojem sa navodi da je firma bliska njemu dobila posao na projektu "Krnjača 2". On je demantovao da ima bilo kakve veze sa pomenutim poslom, te da je reč o obmani.

Podsetimo, portal Nova.rs je ranije danas objavio tekst u kojem se navodi da firma bliska Nikoli Petroviću gradi „Krnjaču 2“, što je za naš portal rekao osnivač Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović. 

#related-news_0

Demanti Nikole Petrovića prenosimo u celosti:

Obraćam vam se povodom teksta „CLS: Firma povezana sa Vučićevim kumom gradi Кrnjaču 2“, objavljenog na vašem portalu 11. februara 2021. godine u 08:01. U pomenutom tekstu doveli ste mene, a posredno i moje kumstvo, u vezu sa jednom od firmi koja se, u skladu sa zakonom, pojavljuje na JAVNOM TENDERU za gradnju kanalizacije u delu Beograda. Takođe, u prvobitnom naslovu (notifikaciji) otišli ste i korak dalje pa ste napisali da nekakva moja firma „gradi po Кrnjači“. To je, naravno, netačno i vi ste svesno i namerno obmanuli javnost. Lično, već sam se navikao da je novinarima sporno sve što ja radim, iako je sve u skladu sa zakonom, i da bi pojedinci bili najsrećniji da ja ne postojim, ali zaista je preterano da ljude, koji su u poslu kojim se bave godinama, stavljate u negativan kontekst samo zato što ih ja poznajem, ili su sarađivali sa mnom ili prošli pored mene na ulici. Iskreno, čudi me da još niste stavili naslov „Zubarka koja popravlja zube Vučićevom kumu kupila novu stolicu“, ili „Čovek koji je prošao na ulici pored Vučićevog kuma kupio nova kola“. To je logika kojom pišete tekstove.

Verujem da su vam klikovi i šerovi, prevedeno – pare, najbitniji, ali moram da vas podsetim da ja nisam javna ličnost i da se već godinama bavim privatnim biznisom (mada, očigledno je da se i vi bavite biznisom, jer se to što radite teško može nazvati novinarstvom) i da u svom poslovanju sarađujem sa ljudima koji posluju na tržištu Srbije, ali i Evrope i sveta i da nikada ništa nisam ukrao odnosno uradio protiv zakona. Apelujem da prestanete sa hajkom na mene i ljude koje poznajem i pozivam vas, kao i sve druge koji imaju bilo kakve sumnje u moje poslovanje, da sve to prijave nadležnim organima, a ne da trče u „medije“ koji samo čekaju da stvore neku lažnu aferu i na tome dobro profitiraju“. poručio je Petrović u svom demantiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare