Nikola Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nikola Jovanović iz Centra za lokalnu samoupravu uputio je otvoreno pismo Ireni Vujović, ministarki koja je zadužena za zaštitu životne sredine, u kojem joj postavlja pitanje zašto nije ništa uradila da se reši problem gradske deponije u Kovinu, kao i mnogi drugi ekološki problemi u državi.

„Poštovana gospođo Vujović, nakon jučerašnjeg obilaska nesanitarne gradske deponije u Kovinu, koja predstavlja pravu ekološku bombu u tom delu Banata, osećam obavezu da Vam kao nadležnoj ministarki postavim sledeća pitanja“, naveo je Jovanović i istakao sledeća pitanja:

POGLEDAJTE JOŠ:

1. Zašto ministarstvo nije odvojilo sredstva da se deponija hermetički zatvori, a otpad prevozi do Pančeva kao što je planom odavno predviđeno?

2. Zašto se niste angažovali da MUP pomogne u gašenju požara koji je traje još od decembra?

3. Zašto niste ponudili pomoć tamošnjoj lokalnoj samoupravi za rešavanje tog ogromnog i po zdravlje ljudi opasnog problema?

4. Zašto nijedan predstavnik ministarstva nije obišao ugrožene građane, nego su morali da se obaveštavaju putem društvenih mreža, a lokalni aktivisti radili posao za koji ste vi plaćeni i sedite u Vladi?

5. Da li ćete u budućnosti bilo šta preduzimati u vezi sa ne samo ovom, već i sa preko 3 hiljade drugih divljih i nesanitarnih deponija po Srbiji?

Ministarka Vujović večeras je sazvala hitan sastanak, na kome je dogovoreno da se otpad iz Kovina od ponedeljka vozi na pančevačku deponiju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare