Foto:EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Za đake u Srbiji drugo polugodište počinje 18. januara, ali se još uvek ne zna kako će izgledati nastava i da li će se sprovoditi u učionicama ili od kuće. Kako je za Nova.rs rečeno u Ministarstvu prosvete, zvaničnu odluku doneće Krizni štab pred sam kraj raspusta.

„Odluka će biti doneta u skladu sa epidemiološkom situacijom i podacima o broju zaraženih“, rekli su nam u kabinetu ministra prosvete Branka Ružića.

Novo polugodište treba da počne nakon produženog raspusta od mesec dana. Pre ove pauze đaci starijih razreda osnovne škole i srednjoškolci potpuno su prešli na onlajn nastavu. U učionicama su ostali jedino najmlađi osnovci od prvog do četvrtog razreda, oni o kojima nije imao ko da brine dok su roditelji na poslu.

Kao problem se pojavio veliki broj zaraženih nastavnika, epidemija je sve više uzimala maha, pa je nastavu bilo sve teže sprovoditi uživo. Zbog toga je krajem novembra odlučeno da stariji učenici nastavu pohađaju od kuće.

Kako će izgledati novo polugodište – iz učionica ili soba, uživo ili uz pomoć onlajn platformi još ne znamo. Ostalo je još 10 dana za procenu epidemiološke situacije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare