Foto: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr

Više od trista srpskih državljana, koji su nekoliko dana bili zarobljeni na pariskom aerodormu Šarl de Gol, sleteli su večeras u Beograd. Oni će, kao i grupa koja je stigla juče, biti sprovedeni u karantin u pratnji policije i vojske, gde bi trebalo da provedu narednih 28 dana.

Kako za portal Nova.rs otkriva jedan putnik, pred aerodoromskom zgardom ih čekaju autobusi GSP koji bi trebalo da ih sprovedu u karantin.

„Pored autobusa tu su dva policijska kombija i još nekoliko automobila. Čuli smo da nas voze u Studentski dom na Karaburmi, ali nam to još nije potvrđeno. Navodno će tamo obaviti i neke lekarske preglede – kaže naš sagovornik.

On dodaje da su u avionu bili turisti koji su se u vreme izbijanja epidemije zatekli u državama koje nisu visoko rizične, ali da su se na aerodormu, a potom i u avionu izmešali sa našim gastarbajterima, koji su iz različitih delova Evrope stigli u Pariz kako bi se vratili ovim avionom.

Podsetimo, prva grupa od preko tri stotine srpskih državljana, vratila se prethodne večeri nakon što su nekoliko dana bili zarobljeni na pariskom aerodormu. Kako je portal Nova rs. objavio, jedna grupa je otišla odmah u karantin u Rakovici, dok su dva autobusa upućena u prihvatilište za migrante u Subotici. Nakon višečasovnog negodovanja putnika zbog nehigijenskih neživotnih uslova u tom kampu, grupa je ponovo vraćena u Beograd i smeštena u karantin u Vojnoj gimnaziji.