Foto: Nova.rs

U poslednja 24 časa preminula je još jedna osoba od koronavirusa, dok su nove 84 osobe zaražene.

Od početka epidemije u Srbiji od koronavirusa preminulo je 728 osoba.

***
Epidemiolog Predrag Kon upozorio je da se građani i dalje opuštaju zbog pada broja registrovanih slučajeva i da bez obzira na sve apele i dalje se sasvim ne poštuju mere. Nemojte da čekamo da ponovo počnu da se pune bolnice i povećava broj umrlih, pa da onda počnemo da sprovodimo mere, to smo već jednom videli, rekao je Kon za RTS.

***

Direktor Kliničkog centra Srbije dr Milika Ašanin kaže da je situacija u zemlji, što se tiče virusa korona, zadovoljavajuća i stabilna, ali da je krhka. On je rekao da nas to obavezuje na poseban oprez i odgovornost. „Značajno je manje bolesnika u prijemno-trijažnim ambulanata, kako Infektivne klinike, tako i kovid ambulanti u Beogradu. Na nivou grada Beograda u toku 24 sata na bolničko lečenje se primi primi oko desetak pacijenata“, rekao je Ašanin.

***

Studentski centar Beograda saopštio je danas da nijedan student koji boravi u studentskim domovima nije zaražen koronavirusom. Uprava Studentskog centra je demantovala pisanje pojedinih medija koji su jutros izvestili da je “korona opet ušla u studentske domove”.

***

Ako bismo striktno poštovali mere zaštite protiv koronavirusa mogli bismo teoretski da budemo bez trećeg talasa, ali u našoj situaciji, uz poštovanje mera, moguće je izbeći jak talas kakav je tokom juna i jula, kaže epidemiolog Predrag Kon. On ističe da su u beogradskim školama do sada registrovana tri slučaja koronavirusa. Naglašava i da ohrabruju vesti iz južne Zemljine hemisfere da je izbegnuto ukrštanje korone i sezonskog gripa.

***

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da će se nastava u školama organizovati drugačije samo ako se u istoj grupi pojave dva pozitivna deteta. “Sada nam je jasno, nakon dopunskih kriterijuma iz Batuta, da je ta soba za izolaciju dovoljna za jedno dete, svi nose maske i ne postoji mogućnost da se prokuži, ali ako se pojavi dva slučaja u istoj grupu dužnost je da se na drugi način organizuje, da svi idu u izolaciju”, rekao je Šarčević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare