Grafika: Nova.rs

U protekla 24 časa zaraza koronavirusom potvrđena je kod 72 osobe, dok je jedna osoba preminula od posledica bolesti kovid 19, tako da se ukupan broj preminulih od početka epidemije popeo na 747.

U protekla 24 časa testirani su uzorci 3.138 osoba od kojih su 72 pozitivne.

Na respiratorima je ukupno 21 pacijent.

U Republici Srbiji je od početka epidemije testirano ukupno 1,115,095 uzoraka osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Do sada je registrovano ukupno 33,384 slučajeva zaraze koronavirusom.

Pročitajte još:

Podsetimo da su ranije tokom dana stigle vesti da na teritoriji Jablaničkog okruga u poslednja 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraze virusom korona.

Zavod za javno zdravlje Leskovac je saopštio da su iz laboratorije „Vatreno oko“ i Instituta za javno zdravlje u Nišu u poslednja 24 sata stigla 23 rezultata, od čega za grad Leskovac 14, svi sa negativnim rezultatom, prenela je agencija Tanjug.

Na Nova.rs možete pročitati i zašto su osobe koje pate od bolesti srca i krvnih sudova dodatno ugrožene epidemijom koronavirusa, i to ne samo u slučaju kada se zaraze.

„Jednako opasan je i povećani stres kojem smo svi izloženi“, upozorava kardiolog na Kliničkom centru Srbije i profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu Predrag Mitrović.

Kako ističe za Nova.rs zbog stresa kod rizičnih osoba dolazi do varijacija krvnog pritiska, češćih epizoda angine pektoris, a sigurno i do češćih pojava infarkta miokarda.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar