Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbije jedina zemlja u Evropi koja gradi istovremeno četiri autoputa. Najavio je da će uskoro početi da se pravi i peti, to jest Fruškogorski koridor, od Novog Sada do Rume.

Predsednik je gostujući na Pinku rekao da će Srbija imati veoma velika ulaganja u autuputeve, puteve i pruge.

„Očekujemo da uložimo u gradnju i totalnu rekostrukciju više od 1.200 kilometara regionalnih i lokalnih puteva. Plus imamo održavanje svih puteva, za šta će biti opredeljeno 27 milijardi dinara. Budžetom je predviđeno 15 milijardi u izgradnju novih puteva, ali gledaćemo to da dupliramo kako bi što više izgradili puteve u Srbiji“, istakao je Vučić.

Istakao je da je i to važno za podizanje standarda života građana. Zapitao je koja to zemlja danas u ovo vreme gradi četiri autoputa i uskoro počinje peti. Podsetio je da Srbija uveliko gradi autoput od Čačka do Požege dodajući da sada idu najteži radovi zbog miniranja, kao i da ima dosta problema sa eksproprijacijom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kineski CRBC izvanredno radi i očekujem da će do Svetog Nikole, 19. decembra, biti gotova deonica Ccačak – Požega“, kazao je Vučić i ističući da će to puno značiti za građane u tom delu zemlje.

Navodi da je se gradi i Moravski koridor, to jest autoput Pojate – Preljina koji će povezati koridore 10 i 11, zatim da se gradi autoput Ruma – Šabac i u nastavku brza saobraćajnica Ssabac – Loznica, kao i da odlično napreduju radovi na novom mostu preko Save kod Šapca.

„Gradi se i autoput Kuzmin – Sremska Rača koji je deonica autoputa ka Sarajevu“, dodao je Vučić.

Najavio je da uskoro kreće i izgradnja Moravskog koridora Novi Sad – Ruma.

„Sinoć sam dobio informaciju da je Institut za puteve završio projekat gradnje brze saobraćajnice od skretanja sa autoputa za Požarevac do Donjeg Milanovca“, kazao je Vučić.

Predsednik ističe da uvek ima puno problem, na primer, da ih je bilo puno u izgradnji brze pruge Beograd – Novi Sad, sa novim gasovodom, ali da se to sve rešava na dnevnom nivou.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare