Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra u šest ujutru otvoriti za komercijalni saobraćaj gasovod "Balkanski tok".

„Imam nekoliko važnih vesti za ljude. Sutra ćemo u 6 ujutru otvoriti za komercijalni saobraćaj naš gasovod za Srbiju, cena gasa će za našu zemlju biti 155 dolara maksimalno, plus 12 do 14 dolara za transport. Mnogo niža cena, veoma povoljno, a istovremeno ćemo kroz takse dobijati ono što će nam služiti za vraćanje kredita“, rekao je Vučić na televiziji Pink.

On je zamolio građane Srbije da počnu da koriste gas, jer tako dobijamo čistiji vazduh za sve nas kao i jeftinije gorivo za građane.

„Radiće se na tome da cela zemlja bude pokrivena. Kada imate gas, osim čistijeg vazduha i da učinite da priključci budu jefitniji, učinili ste mnogo toga za industriju. Mi to što smo izgradili, konačno imamo nešto što nisu stare cevi, što nije uništeno“, rekao je Vučić.

Rekao je i da je od sutra minimalac u Srbiji iznosi više od 32.000, oko 6,6 odsto, da će u narednoj godini biti još iznenađenja za ljude.

„Najbolje smo u Evropi podneli ovu ekonomsku krizu, pre svega za penzionere, a nadam se da će i dalje rasti i plate i penzije. Ukoliko budemo imali ovakvu stopu rasta moraćemo da radimo mnogo više i u građevinarstvu i u industriji. Verujem da ćemo uspeti da pre kraja godine prosečne plate budu preko 570 evra, a penzije preko 270 evra“, rekao je Vučić i dodao da ovu godinu završavamo sa državnim javnim dugom 56, 8 a na konsolidovanom nivou 57, 8 odsto.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare