Foto: N1

Na Etičkom odboru Univerziteta u Beogradu po prvi put je izrečena javna opomena jednom dekanu, zbog čega ona po Statutu više ne može da obavlja taj posao. U pitanju je dekanka Filološkog fakulteta prof. dr Ljiljana Marković.

Rešenje kojim se odbija žalba Markovićeve nastalo je na osnovu toga što je 22 nastavnika podnelo prigovor Odboru za profesionalnu etiku za utvrđivanje povrede Kodeksa profesionalne etike.

Markovićeva je na izborima u Beogradu 2018. bila na listi „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ za gradske odbornike, kada je i izabrana na tu dužnost. Međutim, ona je ostavku na to mesto podnela tek nakon upozorenja Rektorata da po Statutu ne može istovremeno da bude i dekan i odbornik.

Protiv nje je pokrenut i postupak za neakademsko ponašanje zbog plagijata i pripisivanja sebi celih radova osobe koja se zove i preziva isto kao ona.

U maju je Markovićeva šokirala time što je na zvaničnoj stranici Filološkog fakulteta objavljen naslov „Ukidanje vanrednog stanja i uspostavljanje prevoza – preduslovi za nastavak rada fakulteta u sedištu“, koji je izveden iz dekankinog gosstovanja na medijima bliskim vlasti – TV Pinku i Večernjim novostima.

 

Komentari

Svi komentari (16)