Foto: Shutterstock

Desetine čitalaca javile su se - putem komentara na tekstovima i mejlovima - redakciji Nova.rs kako bi ukazali na činjenicu da uprkos tome što su se uredno prijavili za pomoć od 30 + 30 evra, uplatu nisu dobili.

Podsećamo, Nova.rs je juče objavila tekst u kom prenosimo iskustva građana koji su odbijeni za pomoć iz nejasnih razloga.

Od tada, na našu adresu stiglo je niz sličnih „ispovesti“.

„Poštovani, prijavio sam se za pomoć države, dva puta po 30 evra. Kada sam proverio status, dobio sam poruku da sam odbijen, zbog nepotpunih podataka i da se ponovo prijavim. Kada sam probao da se prijavim ponovo, dobijam poruku da sam već prijavljen. I tako ukrug. Trezor na moj mejl odgovara da prijavim problem gde me već vrte u krug. Lična karta važeća, podaci ispravni.“, piše jedan od čitalaca.

„Poštovani, videla sam da su vam se javili oni koji nisu dibili 30 evra.Danas je i moj sin otisao u „Sber banku“ da podigne novac i nije uspeo. Prijavio je to na sajt i odgovorili su da se podaci ne slažu, ali svi podaci su ispravni“, kaže čitateljka Olga L.

Siniša Mali Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

„Moja supruga takođe nije dobila novac, njen brat takođe, a ni desetak mojih kolega sa posla. Ja jesam, neću da lažem. Kada pošaljete poruku na neki sajt za prijavu problema kontaktira vas neka devojka (suprugu nisu ni kontaktirali) pita da li ste zadovoljni uslugom… A kada pitate gde su pare odgovor je da će se neko javiti. Do dana današnjeg se niko nije javio. Nećemo mi propasti zbog tih 3500 dinara, ali nam je muka više od svega, od svih laži i prevara“, kaže se u jednom od poruka.

U komentarima na tekst – ista pesma.

„Isti slučaj i kod mene… Jos sam za nas nekoliko iz kuće popunjavao i samo ja nisam dobio. Ne ispunjavam uslove“.

„Ovo je sramota, isti problem imam I ja, navodno nisu uneti tačni podaci. Iako Sam sa tim podacima i istom ličnom kartom prošli put bez problema podigao novac, reklo bi se da je nas puno koje je država po ko zna koji put prevarila. Jadna je zemlja kad ove prevarante trpi“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare