U dvorištu porodice Čulinović, koja živi u Selištu nadomak Bora, zatekla je nesvakidašnji prizor - nakon što im je presušilo nekoliko izvora, sada je voda u jedinom preostalom postala tirkizno plava.

Pre dva dana, voda na izvoru bila je tirkizno plava – sada je ponovo bistra, ali se Čulinovići pitaju da li je ona zdrava za piće.

„Bila je velika suša, već dva meseca, a jedno veče je pala velika kiša. Ujutru, kada sam došla da uzmem vodu, zgranula sam se – moj izvor je bio plav. Ja nemam drugih izvora, ovi su mi bili i za polivanje, i za stoku i za piće – za sve. Sada idem kod komšija po vodu, jer nemam, ovu ne smem da pijem. Obično kad pada kiša, količina vode u izvoru se poveća i zamuti se, ali se to sada nije desilo, već je voda bila plava i niko ne zna da mi objasani zašto“, rekla je Zora, stanovnica Selišta.

Ona dodaje da su u neposrednoj blizini njenog dvoriša vršena bušenja zbog rudnika.

„Kao da je bačen plavi kamen u izvor. Zvala sam Higijenski zavod da pitam šta da radim. Oni su mi rekli da treba da platim 6.000 dinara kako bi oni došli da uzmu uzorak vode“, rekla je Zora za „Probudi se“ na TV Nova S.

A Zora ne samo da nema 6.000 dinara, nego uopšte nema penziju.

Ceo prilog pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO Kako Ziđin uništava Zlotsku reku

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar