Reka Grabovica u Sjenici
Reka Grabovica u Sjenici

Kiša koja je padala prethodne večeri u Sjenici donela je i poplavu, objavile su Sjeničke novine. Zbog obilnih padavina, izlila se reka Grabovica koja je poplavila oko 40 objekata u naselju Bukreš i šest objekata u centru grada, kao i podrum jedne osnovne škole. Raste i vodostaj na Limu kod Prijepolja, a po svemu sudeći, mogao bi da dostigne nivo vanredne odbrane od poplava. Ugrožen je i vodostaj na Ibru.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić izjavio je da su u taj grad stigli ljudi iz Srbijavoda.

„Četiri lokacije sa porastom vodostaja uvek u Prijepolju budu poplavljene. Juče smo punili džakove“, kaže Babić.

Dodao je da je važno da su se priključila udruženja građana da pomognu.

„Očekujemo porast vodostaja do kasnih večernjih sati. Večeras zaseda i Štab za vanredne situacije. Srbijavode treba da urade još dve obaloutvrde kako bi Prijepolje bilo bezbedno“, naveo je Babić i naglasio da su sve ekipe spremne i nada se da će rešiti i ovaj izazov.

Davor Vidović-načelnik Nacionalnog centra za vanredne situacije, rekao je da je trenutna situacija na teritoriji Prijepolja relativno mirna. Izlili su se lokalni potoci na teritoriji Brodareva, što nije ugrozilo objekte oko njih.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na obilne padavine za područje jugozapadne i južne Srbije, koje je na snazi do 19. januara.

Pročitajte još:

Kako se navodi, do četvrtka ujutro oblačnost koja će u Crnoj Gori uslovljavati izuzetno obilne padavine (od 100 do 150 mm, lokalno i više) svojom periferijom zahvatiće zapadne delove Kosova i Metohije (uz količinu preko 100 mm), kao i jugozapadnu Srbiju, naročito oblast južno od linije Priboj – Prijepolje – Sjenica – Novi Pazar, gde će pasti od 40 do 80 mm kiše.

Sneg se očekuje samo na najvećim visinama iznad 1500 – 1600 m. U ostalim krajevima Srbije znatno manja količina padavina.

BONUS VIDEO: Drvece i kola pod vodom usled izlivanja reka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar